اختلالات افسردگی

اختلالات افسردگی

  • اختلال افسردگی

ویژگی اصلی دوره­ ی افسردگی اساسی، دوره حداقل 2 هفته­ ای است که در این مدت خلق افسرده (که توسط فرد به صورت غمگینی، ناامیدی و بی­ حوصلگی توصیف می­ شود) یا فقدان علاقه و لذت در تقریباً تمام فعالیت­ها وجود دارد. فرد باید حداقل 4 نشانه­ ی دیگر را نیز تجربه کند: شامل تغییرات در اشتها یا وزن، خواب (مشکل در به خواب رفتن یا خوابیدن بیش از حد) و فعالیت روانی-حرکتی (سراسیمگی مانند ناتوانی در آرام نشستن، قدم زدن، یا کندی مانند گفتار و حرکات بدنی آهسته)؛ کاهش انرژی؛ احساس بی­ ارزشی یا گناه؛ مشکل فکر کردن، تمرکز کردن، یا تصمیم گرفتن؛ یا افکار مرگ یا اندیشه­ پردازی خودکشی یا برنامه­ها یا اقدامات خودکشی. برخی افراد از تحریک­ پذیری بیشتر نشان می­ دهند (مانند خشم مداوم، گرایش پاسخ دادن به رویدادها با طغیان­های خشم یا سرزنش کردن دیگران). در کودکان و نوجوانان، خلق تحریک ­پذیر یا بدخو می­تواند به جای خلق غمگین ایجاد شود. این نشانه­ها باید در بخش عمده روز، تقریباً هر روز، حداقل به مدت 2 هفته پیاپی وجود داشته باشند. این دوره باید ناراحتی یا اختلال قابل ملاحظه بالینی در عملکرد اجتماعی، شغلی، یا زمینه­ های مهم دیگر عملکرد به همراه داشته باشد.

شیوع

شیوع 12 ماهه اختلال افسردگی اساسی در ایالات متحده تقریباً 7% است، که بسته به گروه سنی، تفاوت­های محسوسی وجود دارد، به طوری­که میزان شیوع در افراد 18 تا 29 ساله سه برابر بالاتر از افراد 60 ساله یا بالاتر است. زنان 1.5 تا 3 برابر میزان بالاتر از مردان را تجربه می­کنند که در اوایل نوجوانی شروع می ­شود.

  • اختلال افسرده خویی

ویژگی اصلی اختلال افسردگی مداوم (افسرده­خویی)، خلق افسرده است که در بخش عمده روز، بیشتر روزها، به مدت حداقل 2 سال، یا 1 سال برای کودکان و نوجوانان، روی می­ دهد. این اختلال بیشتر تحکیم اختلال افسردگی اساسی مزمن است. در طی این 2 سال فرد باید حداقل 2 ملاک از 6 ملاک زیر را داشته باشد: کم اشتهایی یا پرخوری-بی­خوابی یا پرخوابی-انرژی کم یا خستگی-عزت نفس پایین-تمرکز ضعیف یا مشکل تصمیم­ گیری و احساسات ناامیدی. در طول این دوره 2 ساله اختلال (1 سال برای کودکان یا نوجوانان)، فرد هرگز بیش از 2 ماه در هر بار، بدون نشانه­ های فوق نبوده است.

شیوع

اختلال افسرده­ خویی در جمعیت عمومی شایع است، یعنی 5 تا 6 درصد از کل افراد به آن مبتلا هستند. هیچ تفاوتی از نظر میزان بروز این اختلال در میان دو جنس مشاهده نمی ­شود.اختلال افسرده­خویی در زنان زیر 64 سال شایع­تر از مردان با هر سن و سالی است. این اختلال در افراد مجرد، جوان و کم درآمد نیز شایع­تر است.

درمان اختلالات افسردگی

 به طور کلی از درمان­های روانی-اجتماعی و دارو درمانی برای درمان این بیماران می­ توان استفاده کرد، اما اکثر مطالعات حاکی از آن است ترکیب رواندرمانی و دارودرمانی مؤثرترین درمان برای اختلال افسردگی اساسی است. در طي 20 جلسه روان درمانی انفرادي، تقریباً 75% بيماران كاهش واضحي در نشانه­ های خود را تجربه مي­كنند .

  • اختلال ملال پیش از قاعدگی

ویژگی­های اصلی اختلال ملال پیش­ از قاعدگی عبارتند از جلوه­­ ی نشانه­ های ناپایدار خلق، تحریک­ پذیری، ملالت، و اضطراب که بارها در طول مرحله پیش از قاعدگی چرخه روی می ­دهند و در حدود شروع قاعدگی­ ها یا مدت کوتاهی بعد از آن بهبود می­ یابند. این نشانه­ها ممکن است با نشانه­ های رفتاری و جسمانی همراه باشند. با این حال، وجود نشانه­ های جسمانی و/ یا رفتاری در غیاب نشانه­ های خلقی و/ یا اضطرابی برای این تشخیص کافی نیست. نشانه­ ها باید در اغلب چرخه­های قاعدگی در طول سال گذشته روی داده باشند و باید تأثیر ناگواری بر عملکرد شغلی یا اجتماعی داشته باشند.

شیوع

شیوع 12 ماهه اختلال پیش از قاعدگی در زنانی که قاعده می­ شوند، بین 1.8 تا 5.8% است.

درمان

به منظور درمان اختلال ملال پیش از قاعدگی می­ توان از دارودرمانی، آرامش­ آموزی، ورزش و برنامه مناسبی به منظور کاهش عوامل استرس­ زای محیطی استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر و همچنین بهره­ مندی از این درمان­ها می ­توانید از یک روانشناس کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *