زبان بدن و تاثیر آن در ارتباطات ما

زبان بدن زبانی جهانی است.

ممکن است گمان کنید که زبان اصلی شرکت یا مجموعه شما زبان فارسی است، اما اشتباه می کنید. بیشترین زبانی که به آن زبان صحبت می‌شود، آنی نیست که با کمک آن صحبت می کنید.

اولین زبانی که نیاز به یادگیری آن داریم  زبان بدن است و شما نیاز دارید توجه بیشتری به آن بکنید.

پس باید بدانیم زبان بدن چیست؟ زبان بدن یا تنگفت به مجموعه ی رفتارهای غیرکلامی و فیزیکی اطلاق می شود که در آن فرد بدون صحبت کردن قادر به انتقال پیام و برقراری ارتباط با دیگران است. یادگیری تکنیک‌های زبان بدن باعث می شود که ما در ارتباطات غیر کلامی خود که بخش عمده‌ای از ارتباطات ما را تشکیل می‌دهند توانمندتر شویم و با استفاده بهینه از این تکنیک های زبان بدن می توانیم در ارتباطات و مذاکرات خود بهتر بدرخشیم.

 

اهمیت یادگیری زبان بدن چیست؟

زبان بدن یا Body Language یکی از اجزای ارتباطات غیر کلامی است که در برقراری ارتباطات روزمره ما جایگاه بسیار پررنگی دارد.

زبان بدن در متن زندگی ما قرار دارد، از ارتباطلات روزانه ی ساده تا مذاکرات پیشرفته زبان بدن نتایجی که ما به دست می آوریم را تحت تاثیر قرار می دهد.

ما می توانیم با یادگیری زبان پیام های بهتری را در روابط کاری و اجتماعی خود ارسال و دریافت کنیم، به بیان بهتر وقتی زبان بدن را یاد می گیریم می توانیم کنترل بیشتری روی پیامی که می خواهیم ارسال کنیم داشته باشیم و پیام ها و رفتارهای دیگران را بهتر شناسایی کنیم.

برای مثال می توانیم با یادگیری این اصول و قواعد در هنگام صحبت با تکنیک های زبان بدن کلام خود را تایید کنیم که این کار در اثر بخشی کلام ما تاثیرگذار است.

 

آنچه بیان می کنید چندان مهم نیست…

در هر دیدار شما قبل از اینکه سخنی بگویید یا حرفی بشنوید رفتار و حالات طرف مقابل رو می بینید. هنگامی که در یک جمع برای اولین بار فردی را ملاقات می کنیم درباره دوستی یا دشمنی آنها یا احتمال صمیمی شدن با آنها را از روی آنچه می بینیم قضاوت می کنیم. امروزه بیشتر محققان این حوزه بر این امر توافق نظر دارند که واژه ها و کلمات عمدتا برای انتقال اطلاعات هستند در حالیکه زبان بدن برای ارائه نگرش های شخصی است که در برخی موارد نیز از آن به عنوان جانشین پیام های شفاهی استفاده می شود. به عنوان مثال یک زن می تواند با نفوذ نگاهش نگاهی به مرد بیاندازد که او را قبض روح کند؟

شخص ماهر با گوش دادن به صدای افراد باید بتواند تشخیص دهد که او چه حرکتی می خواهد انجام دهد و حتی با مشاهده حرکات شخص، زبانی که می خواهد با آن صحبت کند را پیش بینی نماید.

آنچه بیان می کنید مهم نیست مهم حالت چهره است

 

زبان بدن چگونه احساسات و افکار ما را لو می دهد

وضع عاطفی ما از طریق زبان بدن منعکس می شود. هر حرکت یک کلید ارزشمند برای درک عواطف هر شخص می باشد. بگذارید یک مثال برای روشن شدن مطلب برایتان بیان کنم، مرد چاقی که نگران اضافه وزن خویش است، در بیشتر اوقات غبغب خود را می کشد و یا زنی که نگران چربی های اضافه پهلویش است مدام پیراهنش را به سمت پایین صاف می کند. کسی که احساس ترس یا تدافعی بودن می کند ممکن است دست به سینه بنشیند یا پایش را روی پایش بیندازد یا هر دو کار را با هم انجام دهد.

کلید خواندن زبان بدن این است که ضمن گوش دادن به آنچه دیگران می گویند و توجه کردن به شرایط صحبتشان بتوانیم وضعیت عاطفی آنها را درک کنیم. این کار به ما کمک می کند تا حقیقت را از دروغ تمیز دهیم.

اما زبان بدن پیچیده تر از این است که با دانستن چند نکته بتوان رفتار طرف مقابل را بررسی کرد. برای پی بردن به زبان بدن معمولاً باید چند حرکت و رفتار را همزمان با هم بررسی نمود تا به درستی بتوان زبان بدن را تشخیص داد.

مهارت زبان بدن ذاتی ست یا اکتسابی؟

با یک سوال شروع می کنیم. وقتی دست به سینه می نشینید دست چپ را روی راست می اندازید یا راست را روی چپ؟

بیشتر مردم تا موقعی که امتحان نکنند مطمئن نیستند که چطور این کار را می کنند. همین الان دست به سینه بنشینید و بعد به سرعت وضعیت خود را تغییر دهید. بالاخره متوجه خواهید شد که یکی از این دو وضعیت برایتان راحت تر خواهد بود. شواهد نشان می دهد که این یک ژست ژنتیکی است که نمی توان تغییرش داد.

درست است که تفاوت های فرهنگی بسیارند اما نشانه های اصلی زبان بدن در همه فرهنگ ها و اقشار حدوداً یکی است.

البته این بحث که کدام حرکات اکتسابی بوده و به تدریج به عادت تبدیل شده و چه حرکاتی ذاتی هستند هنوز ادامه دارد.

مثلا بیشتر مردان ابتدا آستین راست کتشان را می پوشند در حالی که بیشتر زنان اول استین چپ را به تن می کنند. البته این امر حاکی از آن است که مردان بیشتر از نیمکره راست استفاده می کنند و زنان از نیمکره چپ. (تحقیقات ثابت می کند که مردان بیشتر از نیمکره سمت چپ شان استفاده می کنند، این نوشته که مردان بیشتر از نیمکره سمت راست خود استفاده می کنند برگرفته از کتاب body language نوشته خانم الیزابت کوهان می باشد که در قسمتی از کتاب خود به این موضوع اشاره کرده و گفته شده که مردان بیشتر از نیمکره سمت راست خود استفاده می کنند.)

 

مهارت زبان بدن قابل یادگیری است

 

نکات مهم در یادگیری زبان بدن

آنچه که شما از افراد مختلف در وضعیت های متفاوت می شنوید و یا می بینید لزوماً: نگرش واقعی و حقیقی افراد را نشان نمی دهد. شما باید از این سه قانون زیر برای اظهار نظر درست پیروی کنید

 

قانون اول: مجموعه حرکات را با هم در نظر بگیرید

یکی از متداول ترین اشتباهات خواندن زبان بدن این است که یک حرکت را جدا از سایر حرکات یا شرایط تعبیر کنید.

مثلا خاراندن سر معانی متفاوتی مانند غرق ریختن عدم اطمینان، شوره موی سر، کک، فراموشکاری و دروغگویی دارد و فهمیدن اینکه کدام معنی در مورد کدام فرد صدق می کند بسته به سایر حرکات همزمان فرد دارد.

زبان بدن مانند هر زبان دیگری دارای واژه، جمله و نقطه گذاری ست. هر حرکت مثل یک واژه تنهاست و هر واژه معانی متفاوت و متعددی دارد.

مثلا در زبان انگلیسی واژه “dressing” ده معنی متفاوت دارد که شامل لباس پوشیدن، چاشنی غذا، مایه داخل شکم مرغ، مرهم زخم، کود و مهتری اسب است.

 

فقط هنگامی که یک واژه را با واژه دیگر در یک جمله قرار می دهید می توانید معنای آن را به طور کامل درک کنید. مجموعه حرکات و ژست های ما در قالب یک جمله قرار می گیرند و نگرش واقعی شخص را لو می دهند. یک مجموعه زبان بدن درست مثل یک جمله باید حداقل سه واژه داشته باشد تا دقیقا بتوان معنی هر واژه را تعبیر کرد. شخص شهودی کسی است که می تواند جملات زبان بدن را بخواند و آنها را با رفتار فرد مطابقت دهد.

 

قانون دوم: دنبال هم خوانی بگردید

تحقیقات نشان می دهد که تاثیر نشانه های غیر کلامی تقریبا پنج برابر کلام است، به عنوان مثال اگر ببنید سیاستمداری برای شما سخنرانی می کند و به شما می گوید که نظرات: جوانان را با آغوش باز می پذیرد در حالیکه دست به سینه ایستاده و چانه اش پایین است. آیا حرفش را باور می کنید؟ حالا اگر در حالیکه ضربات کوتاه و تندی روی میز میزند سعی کند متقاعدتان کند که فرد دلسوزی ست چطور؟ زمانی فروید گفت که یکی از  مراجعانش از ازدواجش اظهار رضایت کرد در حالیکه با حلقه ازدواجش بازی می کرد آن را از انگشتش خارج می کرد دوباره به انگشت می کرد. فروید متوجه شد که او دروغ می گوید و در واقع در زندگی اش مشکل دارد.

 

قانون سوم: حرکات شخص را در چارچوبی که رخ می دهند بخوانید

همه حرکات باید در چارچوبی که رخ می دهند تعبیر شوند. مثلا اگر فردی در یک روز سرد برفی دست به سینه در حالیکه پاهایش را محکم روی هم انداخته و چانه اش هم رو به پایین است به احتمال قوی به این معناست که سردش شده و معنای واکنش دافعی نمی دهد. اما اگر همان شخص با همان حالات سر میز فروش روبروی شما نشسته باشد به درستی می توان حرکت او را به این معنا دانست که نسبت به پیشنهاد شما احساس منفی دارد.

 

نکته مهم در استفاده از زبان بدن

احتمالا برای شما هم پیش آمده که یکی از دوستانتان به تازگی کتابی در مورد زبان بدن می خواند یا در دوره ای شرکت می کند و سریع شروع به تحلیل زبان بدن افراد می کند.که فلانی که دست به سینه ایستاده “گارد دارد” و در حالت دفاعی قرار دارد. یکی  از اشتباهات معروفی که در تعبیر زبان بدن افراد صورت می گیرد در زمینه ی ژست دست به سینه بودن افراد است. در صورتی که ممکن است فرد در محیطی قرار داشته باشد که سردش باشد و دست به سینه شود تا مقداری دست هایش گرم شود یا این که ممکن است به نشانه ی احترام دست به سینه ایستاده است.

 

مهم ترین نکته ای که در این قسمت باید یاد بگیریم این است که نشانه به خودی خود معنی ای ندارند و نمی توان از روی آن ها قضاوت کرد و باید دقیقا تمام، این مورد در سخنرانی هم رخ می دهد افرادی که در دوره های سخنرانی شرکت می کنند اغلبشان به جای این که به تمرینات سخنرانی و فن بیان بپردازند و مهارت خودشان را در این زمینه افزایش دهند به نقد کردن دیگران می پردازند. احتمالا شما هم از افرادی شنیده اید یا جایی خوانده باشید که در خواند نحوه قرارگیری ما، حرکات بدن و دست به هنگام صحبت کردن، همه و همه در شکل دادن و تأثیرگذاری ارتباطات ما – علی‌الخصوص ارتباطات کلامی – نقش موثری دارند.

 

اهمیت یادگیری زبان بدن در ارتباطات

تا به حال به این موضوع دقت کرده اید که وقتی می خواهید در مهمانی یا مراسمی با فرد جدیدی آشنا شوید، اولین پیام هایی که جابجا می شود از طریق زبان بدن است؟

فرض کنید می خواهید با فردی ارتباط برقرار کنید، ابتدا به زبان بدن او توجه می کنید، به طرز ایستادن او و حالات چهره اش دقت می کنید که آیا عصبانی است یا خوشحال،

سپس تصمیم می گیرید که چطور جلو بروید و ارتباط را شروع کنید، مثلا این که اگر از حالت چهره ی فرد متوجه شدید که خوشحال است، می توان گفتگو را به سمت این برد که کمی شادتر باشد،

اما وقتی از حالات چهره و زبان بدن او متوجه شدید که او آدم جدی و عصبانی است احتمالا در استفاده از طنز در گفتگو کمی حساس تر می شوید و گفتگو را رسمی تر ادامه می دهید.

 

البته باید به این نکته هم توجه کنیم که یادگیری زبان بدن باعث می شود که بتوانیم در رفتار خودمان هم دقیق تر شویم.

 

گفتیم یکی از ابتدایی ترین پیام هایی که ارسال می کنیم از طریق زبان بدن است. فرض کنید قرار است به یک جلسه یا مهمانی بروید، اگر در مورد اصول زبان بدن اصلاع داشته باشید می دانید که قبل از این که حتی گفتگویی بین شما و کسانی که قرار است با آن ها جلسه داشته باشید اتفاق بیوفتد، ظاهر شما، از جمله نوع پوشش شما و نوع راه رفتن و حرکات بدن شما در مورد شما اطلاعاتی را به افراد منتقل می کند، حالا که می دانید زبان بدن امری مهم و ضروری در ارتباطات است می توانید کاری کنید که افراد تا حد زیادی پیامی که شما می خواهید را دریافت کنند.

 

نوع نگاه شما به افراد حاضر در جلسه، نوع دست دادنتان و ارتباطات چشمی شما با افراد می تواند تا حد زیادی در روند جلسه تاثیر گذار باشد.

دست دادن چطور باید باشد؟ محکم و با چهره ای منقش به لبخند

 

نقش زبان بدن

پروفسور آلبرت محرابیان (Albert Mehrabian) استاد دانشگاه UCLA و کارشناس موضوعات روانشناسی با رویکرد ارتباطات کلامی و غیر کلامی که از یک خانواده ارمنی در ایران متولد شده است در تحقیقات خود به موضوع بسیار جالبی رسیده که افرادی همچون برایان تریسی نیز در کتاب های خود به آن استناد کرده اند.

 

 

 

او در بررسی‌های خود نشان داده که میزان اثرگذاری ارتباطات ما از 3 قسمت کلی تشکیل شده است.

 

  1. کلام
  2. لحن صدا
  3. زبان بدن

 

و موضوع متحیر کننده در این بررسی، میزان اثرگذاری هرکدام از اجزا در ارتباطات است! خواندن مقاله افسانه منسوب به پرفسور آلبرت محرابیان در مورد ارتباطات و زبان بدن خالی از لطف نیست

همانطور که می‌دانید بیشتر سخنرانان، متخصصان و افراد تمرکز خود را بر روی کلام می‌گذارند و توجه کمتری به لحن و زبان بدن خود دارند در حالی که در این تحقیق نشان داده شده که کلام کمترین میزان اثرگذاری را دارد و سهم آن فقط 7٪‌ از ارتباطات است در حالی که لحن صدا 38 درصد از اثرگذاری در ارتباطات را شامل می‌شود و 55 درصد باقی مانده نیز سهم زبان بدن خواهد بود!

 

این اعداد واقعاً متحیر کننده هستند! یعنی یک سخنران یا مدرسی که پشت میز می‌نشیند و با لحن یکنواختی فقط حرف می‌زند فقط 7 درصد از توان کل خود برای اثرگذاری را مورد استفاده قرار داده و این واقعاً فاجعه است زیرا بسیاری از افراد – نه فقط مدرسان – در ارتباطات خود این عوامل را نادیده می‌گیرند.

 

یعنی برای جمع‌بندی می‌توانیم بگوییم:

  1. کلام 7 ٪
  2. لحن صدا 38 ٪
  3. زبان بدن 55 ٪

 

شاید با این توصیفات برای ما واضح‌تر باشد اگر بگوییم که چرا اکثر مردم جامعه تلویزیون دیدن را به رادیو گوش کردن و رادیو گوش کردن را به کتاب خواندن ترجیح می‌دهند…

 

در اینجا 50 قاعده زبان بدن برای موفقیت بیشتر را به شما دوستان معرفی می کنیم:

 

 

۱. خیره نشدن

این اصل زبان بدن می گوید خیره شدن‌های طولانی می‌تواند مخاطب‌تان را کاملا معذب و کلافه کند. از سویی دیگر، اجتناب از برقراری ارتباط چشمی نیز نشان‌دهنده‌ی بی‌میلی به گفتگو با شخص مقابل یا عدم اعتماد به نفس است.

 

۲. خلاصی از شر وسایل مزاحم

وسایل اضافی را از جلوی دست خود دور کنید، موانعی که جلو حرکت آزادانه شما را می‌گیرد. جیب هایتان را خالی کنید، آنها را زیاد سنگین نکنید.زبان بدن

 

۳.  چهار دقیقه

۸۰ درصد ذهنیت افراد، در همان ۴ دقیقه اول آشنایی با شما تعیین می‌شود، پس مواظب برخورد اول خود در ۴ دقیقه اول باشید. نقش کسی دیگر را بازی نکنید. خودتان باشید.

 

۴. راه رفتن با وقار و مطمئن

این اصل زبان بدن می گوید نحوه‌ی راه رفتن‌مان می‌تواند ما را حتی واقعا در خطر حمله و تهاجم دیگران قرار دهد. راه رفتن با اعتماد به نفس و هماهنگی بسیار مهم است. هنگام راه رفتن پاهای‌تان را روی زمین نکشید.

 

۵. لبخند زدن

لبخند زدن را فراموش نکنید. لبخند زدن نورون‌های آیینه‌ای طرف مقابل را تحریک می‌کند، و باعث می‌شود وی نیز در پاسخ به شما لبخند بزند. افراد بدون لبخند، غالبا عبوس و کناره‌گیر شمرده می‌شوند.‌

 

۶. راحت نشستن

این اصل زبان بدن می گوید راحت بنشینید. البته نه آنقدر راحت که در منزل روی کاناپه می‌نشینید. راحت نشستن باعث می‌شود بهتر فکر کنید و اندام تان طبیعی کار کند.

 

 

۷. حفظ فاصله

افراد، حریم شخصی خود را دارند. همیشه فاصله مجاز با افراد و جنس مخالف را حفظ کنید. افراد از اینکه بیش از حد به آنها نزدیک شوید ناراحت می‌شوند و حالت تدافعی به خود می‌گیرند.

 

۸. ور نرفتن با خود

با صورت، دماغ و گوش هایتان بازی نکنید. با این کار حس بدی به بقیه منتقل می‌کنید.

 

۹. استفاده از دست ها و صورت

این اصل زبان بدن می گوید از دست‌ها و چهره خود با قدرت برای بیان حرف هایتان استفاده کنید.

 

۱۰. درست نوشیدن

هنگام نوشیدن چای یا هر نوشیدنی دیگر مواظب حرکات خود باشید. لیوان را جلوی سینه یا دهان خود نگه ندارید چون حالت تدافعی تان را بیشتر می‌کند.

 

۱۱. داشتن احساس خوب

احساس خوبی داشته باشید، همین احساس خوب باعث می‌شود تمام مدتی که از زبان بدن استفاده می‌کنید کارایی بیشتر و بهتری داشته باشید.

 

۱۲. آراستگی

هنگام شرکت در جلسات مذاکره یا قرار ملاقات، لباس خوب و آراسته به تن کنید.

 

۱۳. آرایش موی متعارف

این اصل زبان بدن می گوید همیشه از مدل موی متعارف استفاده کنید و از مد، به دور باشید.

 

۱۴. تحلیل حرکات دیگران

همه حرکات فرد مقابل تان را تحلیل کنید و همان دفعه اول در مورد او قضاوت نکنید.

 

۱۵. احترام به عقاید

در برخورد با جنس مخالف، همه جوانب دینی و شرعی را رعایت فرمایید و به عقاید دیگران احترام بگذارید.

 

۱۶. دروغ نگفتن

از دروغ گفتن پرهیز کنید. هنگام دروغ گفتن، بدن ما غیر ارادی از خود واکنش نشان می‌دهد، ممکن است این واکنش به زبان بدن شما آسیب برساند و باعث حرکت در اندام‌های شما شود، در نتیجه افراد با دیدن این حرکات به دروغگو بودن شما پی می‌برند.

 

۱۷. غذای سبک و سالم

این اصل زبان بدن می گوید غذای سبک و مناسب طبع خود میل کنید.

 

۱۸. تن صدا

هنگام صحبت، درجه صدایتان مشخص و مناسب باشد و برای تاکید یا نفی موضوعی می‌توانید با بلند و کوتاه کردن درجه صدا موثرتر واقع شوید.

 

۱۹. رو به رو نشستن

روبه‌روی طرف مقابل تان بنشینید.

 

۲۰. نکته برداری

چنانچه برایتان مقدور باشد و در صورتی که فرد مقابل تان متوجه نشود، برای مطالعه بیشتر از حرکات او نکته برداری کنید.

 

 

۲۱. خندیدن به جا

از خندیدن بی‌مورد و بدون دلیل در جلسات مذاکره جداً خودداری نمایید.

 

۲۲. شوخی به جا

این اصل زبان بدن می گوید با هر کسی شوخی نکنید.

 

۲۳. در جای مناسب ایستادن

از ایستادن بی‌مورد کنار صندلی‌ها و تکیه به دیوارها اجتناب کنید.

 

۲۴. اجتناب از حرکات احساسی

از سر احساس، دست و پای خود را به حرکت در نیاورید، بگذارید دست‌ها و بدن تان بنا به نیاز طبیعی خود حرکت کنند.

 

۲۵. ایمان به زبان بدن

به زبان بدن ایمان داشته باشید و هر روز از آن استفاده کنید.

 

۲۶. خلاقیت برای کودکان

چنانچه برای کودکان از زبان بدن استفاده می‌کنید، خلاقیت بیشتری به خرج دهید و با زبان بدن خودشان با آنها صحبت کنید.

 

۲۷. استفاده بیشتر در مذاکرات

در جلسات مذاکره، زمان بیشتری را به استفاده از زبان بدن اختصاص دهید و سعی کنید همه مدتی که در حال سخنرانی یا مذاکره هستید از زبان بدن تان استفاده کنید.

 

 

۲۸. تکان دادن سر و چشم

وقتی به صحبت طرف مقابل تان گوش می‌دهید، با تکان سر و چشم خود، فرد را جذب کنید تا بیشتر با شما مذاکره کند.

 

۲۹. دندان های مسواک زده

این اصل زبان بدن می گوید مسواک زدن را قبل از جلسات و قرار ملاقات‌ها هرگز فراموش نکنید.

 

۳۰. کاربرد تدریجی

اگر به تازگی دارید از زبان بدن در روابط خود استفاده می‌کنید، با آرامش و به‌تدریج آنها را به کار ببرید تا بتوانید بر انجام صحیح آنها مسلط باشید.

 

۳۱. استفاده تدریجی از زبان بدن صمیمی

به سرعت و بدون شناخت کافی با افراد صمیمی نشوید و از زبان بدنی که برای دوستان نزدیک به کار می‌برید، استفاده نکنید.

 

۳۲. استفاده به جا از وسایل

این اصل زبان بدن می گوید از لوازم خود به خوبی و با آرامش استفاده کنید.

 

۳۳. عطسه و سرفه ی درست

هنگام عطسه یا سرفه ناگهانی از دستمال استفاده کنید و سعی کنید صورت خود را به سمت مخالف فرد برگردانید.

 

۳۴. تمرین لحن صدا

صدای خود را چند بار ضبط کنید و بعد از پایان مذاکره خوب به آن گوش دهید و بر لحن صدای خود تمرین کنید.

 

۳۵. تمرین حرکات دست

قبل از حضور در جلسه مذاکره اهمیتی ویژه دارد. قبل از استفاده از حرکات دست در مذاکره جلو آینه آنها را تمرین نمایید.

 

۳۶. دست دادن درست

هنگام دست دادن با فرد مقابل دقت کنید کف دست او را کاملاً لمس کنید و از هر گونه فشار اضافی به‌دست وی خودداری کنید.

 

۳۷. طمانینه

این اصل زبان بدن می گوید زود تصمیم نگیرید. با دیدن نخستین برخورد و تحلیل آن نتیجه گیری نکنید. برای پی بردن به حالت‌ها و نیت‌ها باید چند زبان بدن را همزمان بررسی کنید.

 

۳۸. عدم غفلت از چشم ها

از چشم‌های دیگران غافل نشوید، ممکن است وقتی با فردی صحبت می‌کنید چشم‌های او بهترین راهنمای شما در شناخت زبان بدن آنها باشد.

 

۳۹. بغل کردن و بوسیدن به جا

در بغل کردن و بوسیدن افراد دقت کنید، اگر فاصله خود را با شما کم کنند، به این معناست که آمادگی خود را برای بغل کردن و بوسیدن اعلام می‌کنند.

 

۴۰. استفاده از زبان بدن در مکالمات تلفن

مکالمه تلفنی خود را با حرکت دست‌ها و حالات چشم انجام دهید. این کار باعث کیفیت بهتر مکالمه شما در تماس‌های تلفنی خواهد شد.

 

۴۱. نفس عمیق

این اصل زبان بدن می گوید چنانچه عصبانی شدید، نفس‌های عمیق بکشید و سعی کنید فکر و ذهن خود را بر افکار خوب متمرکز کنید، شتابزده قضاوت نکنید و تصمیم نگیرید.

 

۴۲. قانون ارتفاع

قانون ارتفاع را رعایت کنید. هرگاه شخصی نشسته باشد، ایستاده با او مذاکره نکنید، این قانون ارتفاع در زبان بدن مذاکره است.

 

۴۳. شناخت زبان بدن آدم های هر منطقه یا کشور

حالات و اشارات زبان بدن هر منطقه یا هر کشور را به خوبی بشناسید، معنی بعضی از اشارات در کشورها با یکدیگر متفاوت است و امکان دارد در یک کشور مفهوم خوبی داشته باشد، اما در کشوری دیگری نوعی توهین یا تمسخر قلمداد شود.

 

۴۴. تماس بدنی

این اصل زبان بدن می گوید تماس بدنی را فراموش نکنید، همان طور که وقتی می‌خواهید کسی را به آرامی بیدار کنید همزمان با دست و صدا عمل می‌کنید تا به هدف خود برسید، برای مکالمه‌های خود نیز از تماس بدنی مناسب استفاده کنید.

 

۴۵. اجتناب از تابش مستقیم نور

محل نشستن یا ایستادن خود را طوری تنظیم کنید که نور، مستقیم به چشم هایتان نتابد.

 

۴۶. اجتناب از زبان بدن سردرگمی و خستگی

بازی کردن با موها، حلقه ازدواج و یا تکان دادن پاها می تواند نشان از سردرگمی و خستگی باشد. حواستان باشد در یک جلسه یا برخورد مهم از این حرکات دوری کنید.

 

۴۷. اجتناب از نگاه سربالا یا نگاه به راست

این اصل زبان بدن می گوید از نگاه سر بالا یا نگاه به سمت راست خودداری کنید-زیرا نماد جهانی بی‌علاقگی و بی‌توجهی است.

 

۴۸. حفظ تماس چشمی

همه مدت ارتباط چشمی خود را با چهره و چشم‌های گوینده و شنونده حفظ کنید. البته همانطور که در بند ۱ گفتیم خیره نشوید، فقط نگاه تان را بر چهره فرد مقابل تقسیم کنید.

 

۴۹. کنترل رفتارهای غیر کلامی

طبیعتا برخی آدم‌ها تلاش می‌کنند رفتارهای غیرکلامی‌ خود را “‌کنترل‌”‌ کنند. اما معمولا موفق نمی شوند و آنچه به شکل غیرکلامی از آنان بروز پیدا میکند همان کلامی است که می خواسته اند بگویند اما خودشان را کنترل کرده اند. به این ترتیب معمولا دروغگوها لو میروند و رفتارشان چیز دیگری را می گوید.

 

۵۰. حفظ آرامش

زمانی که صحبت می‌کنید و به دیگران نگاه می‌کنید، آرامش داشته باشید. آرامش شما امتیاز مثبتی است برایتان.

4 thoughts on “زبان بدن و تاثیر آن در ارتباطات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *